Валута
BGN
  • USD
  • EUR
  • GBP
  • BGN
  • RON
Език
Меню
Профил
Език
Lenta NEW
Вижте всички статии

Тенденции в грима за пролет/лято 2020

Тенденции в грима за пролет/лято 2020

 

Какви са тенденциите в грима за пролет/лято 2020?

Плаваща очна линия

Ако искате да пробвате нещо нестандартно и различно, плаващата очна линия е тъкмо за вас. Тази очна линия се поставя не в основата на клепача, а в средата или в горната му част.

След като нанесете грима, който сте избрали, вземете очна линия и начертайте линия през средата на клепача. А ако сте по-смели, можете да развихрите въображението си и да очертаете линии във формата на облак, ангелски крила или други форми.

Плаваща очна линия можете да използвате и самостоятелно (без да поставяте) грим, а цветовете, на които да заложите са бял, лилав, син, зелен, дори и неон.

Неонови “котешки” очи

Ако обичате “котешките” очи, то ще сте много доволни, защото те са отново на мода, но с една мъничка разлика. Вместо класическата черна очна линия, с която се оформят “котешки” очи трябва да използвате очна линия в неонови цветове.

 

Най-новият тренд е да използвате зелена неонова очна линия, течен или гел молив (ако предпочитате) и с тях да оформите “котешките” очи. Няма да сгрешите, ако нанесете по-дебел слой в края на окото, за да подчертаете още повече котешката форма на очите.

 

Омбре грим

Омбре е много актуален начин за гримиране за пролетта и лятото. Цветовете са изключително ярки и FUN и няма начин да останете незабелязани. За да се гримирате в стил “омбре” можете да използвате каквито цветови комбинации пожелаете, но ТОП гримьорите препоръчват ярките тоналности в жълто (да, жълто), златно и оранжево.

Преди да нанесете сенките, поставете върху клепача грунд за сенки. След това нанесете плътен слой “златни” сенки по вътрешната част на клепача. В средата на клепача нанесете ярко жълтото и във външната част - оранжевото.

Златен грим

Ако предните години “златният” грим се използваше основно за вечерен грим при специални събития, то тази пролет и лято този грим се използва и в ежедневието.

Преди да нанесете златните сенки поставете върху клепача грунд. В основата на клепачите поставете черна очна линия, след което нанесете смело златния грим по целите клепачи. Придайте на окото леко опушен вид, подчертайте миглите със спирала и можете да отидете на всяко лятно парти. “Златните “ нюанси варират от златно, розово и бронзово, до мед и месинг, така че спокойно можете да експериментирате с всички сенки с метален ефект.

Грим “цветен блок”

Вдъхновен от абстрактното изкуство, този вид грим е изключително актуален това лято. Клепачите буквално са “боядисани” в цветове, не само необичайни като комбинация, но и сенките са с различна текстура. Този стил на гримиране не е за всеки, но ако искате да излезете от комфортната си зона и не се страхувате да експериментирате, действайте смело, като нанесете няколко различни цвята върху горния клепач. За да постигнете уникална визия, не забравяйте да нанесете избран от вас цвят и на долния клепач на окото.

Класическо синьо

Ако досега винаги сте се спирали да използвате сини сенки за очи, значи е време да се “гмурнете” по-смело в сините нюанси. Защото класическият син цвят е избран за ТОП цвят при сенките от Pantone за 2020. Синият цвят е изключително актуален и то не само при сенките, но при очната линия, спиралата и дори при червилата. За да сте в тренда, използвайте всички нюанси на синьото - от най-лекия до най-интензивния, тъмен и дълбок нюанс.

Контрастни цветови комбинации

Носенето на два контрастни цвята сенки на горния и долния клепач също е много актуално за пролет/лято 2020. За да се гримирате по този начин, просто трябва да изберете два различни и контрастиращи се цвята грим. Единият цвят поставяте върху горния клепач, като издължите външната линия на окото, а втория поставяте под долния клепач. След това внимателно с пръсти “размажете” малко грима, подчертайте миглите с черна, лилава или жълта спирала и гримът на очите ви е готов.

Акцент върху миглите

Това лято акцентът пада и върху миглите. Те могат да са подчертани и с черна спирала, но ако искате да сте по-актуални, използвайте цветна (жълта, синя, зелена, лилава, златна). Задължително е и поставянето на спирала както на миглите на горния клепач, така и на долния. В тренда са и фалшивите мигли, както и миглите с кристали, пера и всякакви други екстравагантни допълнения и аксесоари.

 

Дебели, меки и леко рошави вежди

Слава богу, времената, в които рисувахме веждите си като малка, тънка линия отминаха. Днес тенденцията е тъкмо обратната, така че ако имате гъсти, плътни вежди, вие сте щастливка. Единственото, което можете да направите, за да сте в крак с тенденциите за пролет/лято 2020 е да ги поддържате в естетичен вид.

Ако не са толкова плътни, колкото ви се иска, можете да използвате малко къна, гел - крем или писалка за вежди, за да ги оформите както ви се иска.

Блестяща, “стъклена” кожа

Свежата, блестяща кожа е тенденция от няколко години, но това лято към подхранването на кожата с кремове, балсами и масла се добавя и прозрачна “стъклена” основа. Основата се поставя върху цялото лице (устните, очите, миглите, дори по ушите), след което идва ред на грима, на който сте се спрели.

Драпиран руж

През 2020 всички правила на нанасянето на руж са забравени. Топ тенденциите са той да бъде нанасян освен на скулите и бузите, и на очите и веждите. Така се създава впечатление за свежа кожа и здрав тен. Тази техника за нанасяне на руж се нарича “драпиране”.

Нанесете ружа деликатно и нежно с помощта на обла четка, като започнете от центъра на скулите, преминете елегантно през бузите и стигнете до слепоочията, където трябва внимателно да го смесите със сенките. Не прекалявайте с количеството. Ако сте със светъл и топъл тен използвайте кайсиевите тонове руж, ако сте със светъл и студен тон - розовите нюанси, а ако сте с тъмен тен, опитайте прасковените тонове.

 

Сочни устни с мокър ефект

Гланцът винаги е на мода, но тази година е направо задължителен, ако искате да постигнете ефект на сочните, мокри устни. Няма никакво значение дали носите дневен, вечерен или нямате грим. С един подходящ гланц за устни видът ви ще бъде свеж и неотразим.

Ако се питате какъв гланц за устни да изберете, топ гримьорите дават предимство на прасковените, розовите и естествените, неутрални нюанси.

 

 

 

Коралово - матови устни

Нито съвсем червено, нито съвсем розово, червилото с цвят корал е идеално за пролетта и лятото. Затова и ТОП гримьорите го препоръчват както за ежедневието, така и за елегантните вечерни събития.

Ако случайно кораловите цветове не ви подхождат, други модни тонове за лято 2020 са всички нюанси на оранжевото, цвят сьомга, праскова и кайсия. Разбира се, задължително е при тези нюанси да се спрете на матовите червила, тъй като те придават свеж и нежен вид на устните.

 

Класическо червено

Червеното червило си е класика, но това лято топ дизайнерите сякаш го преоткриха отново. Вдъхновени от модата от 40 - те години на 20 век, яркочервеното червило е по-актуално от всякога. Актуалните тонове на червеното червило за пролет/лято 2020 са матовите червила във винен цвят, цвят Марсала, бургундско червено, малиново и други.

 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари

Нови продукти

- ⭐ Оторизиран партньор 

- 100% оригинални продукти

- Доставка 1- 4 работни дни

- Безплатна доставка над 79лв

-----------------------------------------

Адрес: Пловдив, Околовръстен път 325

Тел: 0888877064

Работно време: пон-петък 8:30-17 ч

Най-продавани