Валута
BGN
  • USD
  • EUR
  • GBP
  • BGN
  • RON
Език
Меню
Профил
Език
Lenta NEW

ЦЕНА

8лв. - 152лв.

ТИП КОСА

ДЕЙСТВИЕ

ТИП ПРОДУКТ

СПЕЦИФИЧНА ГРИЖА

ИЗБЕРЕТЕ РАЗФАСОВКА

Мазна коса

Знаем, че е изключително неприятно да ходите с мазна коса, но ако използвате правилната козметика и спазвате някои важни стъпки, това може да бъде предотвратено.  Омазняването на косата може да бъде породено от редица фактори – използване на неподходяща козметика за коса, наследствени фактори, неправилно хранене, хормонални проблеми, прекомерен стрес и напрежение и други.

Една от най-големите грешки, които допускат хората с мазна коса е прекалено честото измиване на косата, което води до изсушаване на скалпа, а това от своя страна води до свръхпроизводството на себум. Себумът е секрет, който произвеждат мастните жлези, той всъщност е полезно вещества, но когато е в умерени количества.

Прекомерната секреция на себум може да съкрати продължителността на живота на жизненоважния косъм. Себумът, който се натрупва около фоликула, задушава и намалява репродуктивната функция.

Недостатъчното миене на косата също не е полезно, защото така бактериите и токсините се наслояват, което също води до отделянето на повече себум. Затова трябва да мием косата си регулярно и с подходящите продукти.

Пипането и играенето с косата, също води до омазняване. Честото играене с косата е приятно и дори успокояващо, но вреди на косата ни и я омазнява и замърсява още повече. Опитайте се да намалите пипането на косата, защото здравето и красивият й външен вид зависят от това.

 

Филтри
«1 2»