BGN
 • USD
 • EUR
 • GBP
 • BGN
BG
NEW

ЦЕНА

3лв. - 205лв.

ТИП КОСА

ДЕЙСТВИЕ

ТИП ПРОДУКТ

АКТИВНИ СЪСТАВКИ

СПЕЦИФИЧНА ГРИЖА

ИЗБЕРЕТЕ РАЗФАСОВКА

Шампоан за увредена и изтощена коса

Изтощената коса е често срещано явление, тъй като се получава от прекомерното химическо третиране /боядисване, трайно изправяне, студено къдрене и др./, честото използване на уреди за топлинна обработка на косата /преса, маша, сешоар и др./, прекомерната употреба на стилизиращи продукти и аксесоари за коса, както и неблагоприятните външни фактори.

Обикновено признаците, че имаме изтощена и увредена коса са нейното повяхване, накъсване, загуба на блясък и еластичност. Цъфтящите краища, заплитането и косопадът също са характерни за този тип коси.

.

Филтри
«1 2 3»
Страница 1 от 3
«1 2 3»

За съжаление вече увредената коса не може да бъде напълно възстановена. Тя може да бъде третирана с различни продукти за коса, за да изглежда по-добре, но тези мерки са моментно решение на проблема. Единственият начин да се възстанови увредена коса е като се подстрижат увредените части и на тяхно място израсне нова коса.

След като подстрижете увредените краища, полагайте повече грижи за косата, за да не допускате тя да се увреди отново. Навременната грижа е единствения начин за предотвратяване на увреждане на косата и запазване на нейното здраве.

Представяме Ви няколко съвета, които да спазвате за да предпазите косата си от изтощаване и повяхване:

 • Подстригвайте връхчетата на косата по-често. Няма защо да пазите тези 3-4см. изтощени, накъсани и нацъфтели връхчета. Освен, че не изглеждат никак добре, те не се поддават на стилизиране и само натоварват косата.
 • Преди да започнете каквато и да е терапия за възстановяване на косата е препоръчително да се премахнат увредените връхчета, за да може косата да се възстанови по-лесно, ефективно и с трайни резултати.
 • Качествената и подходяща за типа коса козметика е от изключително значение, за да имате здрава, красива и добре поддържана коса. Шампоаните, балсамите и маските ще Ви бъдат много полезни в борбата с изтощената коса, но трябва внимателно да ги подбирате и да не правите компромис с качеството.
 • Прекомерната употреба на уреди за топлинна обработка /преса, маша, сешоар и др./ нанася сериозни щети върху косата и е една от основните причина за нейното увреждане. Знаем, че искате винаги да изглеждате перфектно и всяко косъмче да си е на мястото, но така рискувате здравето на косата  и вместо да я накарате да изглежда добре, вие влушавате нейното състояние и в един момент няма да можете да я стилизирате изобщо. Ако все пак Ви се налага, задължително използвайте термозащитен спрей, който ще предпази косата от топлинната обработка.
 • Честото миене на косата също не е препоръчително. Ако имате мазен скалп и сухи краища, използвайте сух шампоан, които дава невероятни резултати.
 • Използвайте гребен с широки зъбчета или четка с меки косъмчета. Разресванто на косата не бива да бъде агресивно, защото това допълнително уврежда и накъсва косата. С правилната четка или гребен и с леки плавни движения, можете да срешите косата си без да я увредите.
 • Започнете интензивна подхранваща терапия. Ако косата ви е изтощена, то тя се нуждае от много грижа за да се възстанови. Използвайте продукти за защита и възстановяване и подхранване /шампоан, балсам, маска и ампули за изтощена коса/.

Шампоаните за изтощена коса имат специално подбран състав, който гарантира пълноценна цялостна грижа за косата, като имат за цел да я възстановят и укрепят от корена до върха. Процесът на оформяне на косата става по-лесен, а самата коса придобива обем и бива хидратирана в дълбочина. Отлично овлажняват и тонизират кожата на главата, като я защитават от пърхот.

За оптимални резултати използвайте в комбинация с подхранващи маски и възстановяващи ампули. Някои от основните съставки, които се влагат във формулите на шампоаните за изтощена и увредена коса са арганово масло, колаген, кокосово масло, алое и др. Те са силно хидратиращи и регенериращи и укрепват косата.

Дайте на косата си най-доброто и тя ще се превърне в истинско съкровище, което ще Ви носи само радост и комплименти