BGN
  • USD
  • EUR
  • GBP
  • BGN
NEW

ЦЕНА

2лв. - 145лв.

ТИП КОСА

ДЕЙСТВИЕ

ТИП ПРОДУКТ

ТАРГЕТ ЗОНА

ТЯЛО ВИД ПРОДУКТ

АКТИВНИ СЪСТАВКИ

СПЕЦИФИЧНА ГРИЖА

ГРИЖА ЗА КОСА ЗА МЪЖЕ

Както женската, така и мъжката коса има нужда от постоянни грижи, за да бъде здрава и да изглежда добре. И при мъжете също се препоръчва да не мият косата си повече от 1-2 пъти седмично, но имайки предвид специфичните проблеми при мъжкия скалп и косъм, това е доста непосилна задача. Точно поради тази причина повечето шампоани за мъже са предназначени за ежедневна или честа употреба.

Да не забравяме също, че мъжкият косъм е много по-здрав и устойчив от женския и по-честото измиване не би донесло толкова големи щети, каквито би могло да донесе при жените, особено ако се използва неподходяща и некачествена козметика.

Шампоаните за мъже предоставят специализирана грижа, подходяща за по-твърдия и специфичен мъжки косъм. Те са съобразени с по-често срещаните проблеми при мъжете, а именно косопад и пърхот. Ревитализират и освежават косата и скалпа.

 

Филтри
«1 2»
Страница 1 от 2
«1 2»

Както при женските шампоани, така и при тези предназначени за мъже е препоръчително за оптимални резултати да се използват в комбинация с балсам, маска или подхранващ серум, за блестяща и мека коса.

Мъжките и женските коси се отличават, дори по външен вид. Обикновено тези на мъжете са по-твърди, плътни. Производителите на шампоани отчитат и други физиологични особености на мъжката коса и скалп и за това съобразяват вложените съставки във формулите с тези особености.

При мъжете киселинността на скалпа е по-висока, отколкото тази на жените. Ph се равнява на 5.4, докато при жените е 5.7.

Мъжката кожа е по-плътна, мастните жлези функционират по-бързо и самото кръвообращение протича по-интензивно. Това е причината мъжката коса толкова бързо да се омазнява след миене. Поради тази причина голяма част от шампоаните за мъже са предназначени за ежедневна употреба.

Мъжката козметика за коса е насочена към комплексно почистване на скалпа и косата. Шампоаните осигуряват интензивна грижа, отстраняват омазняването, замърсяванията и допълнително освежават, което означава, че изборът на подходящ шампоан е изключително важен.

Ако имате проблемен скалп, косопад или пърхот е добре шампоанът да бъде комбиниран с маска и ампули за конкретния проблем. Това прави една цялостна терапия за косата, която ще я укрепне и ще избегне появата на проблема отново.

В мъжките шампоани често се съдържат добавки, които възпрепятстват пърхота и косопада, тъй като това са най-често срещаните проблеми при мъжете. Мъжката козметика за коса може да се използва и от жени, но това не е препоръчително да бъде често, тъй като спецификите на двата косъма са различни и имат нужда от различни съставки.

Мъжките средства за коса премахват излишното омазняване, дълбоко почистват, докато женските повече овлажняват и насищат с хранителни вещества косъма. Косите на жените не изискват толкова мощни и дори агресивни компоненти, каквито се използват в козметиката за мъже, тъй като мъжкият косъм е по-твърд и устойчив.

За да бъде възможно най-ефективен, в мъжкият шампоан трябва да присъстват някои компоненти, които да се справят със спецификите на мъжката коса като например антибактериални и повърхтносни активни вещества, вещества за борба с пърхота и косопада, които в същото време стимулират растежа на косата и такива съставки, които намаляват омазняването.

При нас ще откриете висококачествени шампоани за мъже, които ще дадат на Вашата коса всичко от което има нужда, ще я заздравят, подхранят и ще Ви отърват от проблемите свързани със скалпа.